Capitoliul de stat din California se închide după izbucnirea epidemiei

Capitoliul de stat din California se închide după izbucnirea epidemiei

„Susținem membrii echipei noastre în recuperarea lor, iar alți angajați implicați în instruire și-au automonitorizat sănătatea, în conformitate cu îndrumările CDC și ale Departamentului de Sănătate de stat care ni le-au oferit”, Alex Da Silva, purtător de cuvânt al Hawaiian Airlines, a spus USA TODAY. „De asemenea, ne-am consolidat protocoalele de la birou pentru a ne menține angajații în siguranță și am anulat temporar pregătirea însoțitorilor de bord pentru a ne curăța în profunzime facilitățile.”

Oaspeții trebuie să poarte măști de față pe zborurile Hawaiian Airlines, iar însoțitorii de bord le poartă în timp ce servesc oaspeții la bord, potrivit site-ului companiei aeriene. Cerințele pentru măști sunt acum date atunci când zboară în America de Nord.

– David Oliver

Administrația Trump stabilește data retragerii de la OMS

Administrația Trump a început oficial să retragă Statele Unite din Organizația Mondială a Sănătății, chiar dacă pandemia de COVID-19 continuă să stăpânească pe glob și infecțiile cresc în multe state din SUA.

Congresul a primit notificarea oficială a deciziei marți, la mai bine de o lună după ce președintele Donald Trump și-a anunțat intenția de a pune capăt relației SUA cu OMS și a criticat instituția multilaterală ca un instrument al Chinei. Casa Albă a declarat că retragerea va intra în vigoare pe 6 iulie 2021.

Democrații au spus că decizia a fost iresponsabilă și neconsiderată, menționând că aceasta vine pe măsură ce pandemia face furori și cooperarea internațională este vitală pentru a face față crizei.

„Acest lucru nu va proteja viețile sau interesele americanilor – îi lasă pe americani bolnavi și America în pace”, a scris pe Twitter senatorul Bob Menendez, democratul de top din Comisia pentru Afaceri Externe a Senatului, după ce a primit notificarea Casei Albe. „A numi răspunsul lui Trump la COVID haotic și incoerent nu îi face dreptate.”

– Deirdre Shesgreen și Courtney Subramanian

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost testat pozitiv cu coronavirus

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, care a minimizat în repetate rânduri pandemia, în timp ce numărul din națiunea sa a crescut, a declarat marți că a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Bolsonaro, în vârstă de 65 de ani, a fost testat luni după ce a prezentat o tuse și alte simptome. El a confirmat rezultatele testelor marți în timp ce purta o mască și vorbea cu reporterii din capitala Brasilia.

„Sunt bine, normal. Chiar vreau să fac o plimbare pe aici, dar nu pot din cauza recomandărilor medicale”, a spus el. Bolsonaro și-a îndemnat în mod repetat cetățenii să se întoarcă la muncă în efortul de a evita o criză economică. Dar Brazilia a devenit un punct fierbinte: peste 1,6 milioane de cazuri confirmate și peste 65.000 de decese. Bolsonaro a sărbătorit data de 4 iulie alături de ambasadorul SUA Todd Chapman, iar fotografiile de la eveniment i-au arătat pe bărbați și asistenții lor fără măști. Ambasada SUA a declarat pe Twitter că Chapman nu prezintă niciun simptom de COVID-19, dar că va fi testat.

Târgul de stat din Texas cade victimă a COVID-19

Târgul de Stat din Texas, cel mai longeviv din 24 de zile și, de asemenea, printre cele mai mari, a fost anulat marți, o altă victimă a pandemiei care a golit restaurantele, sălile de concerte și liniștit arenele sportive din martie.

Târgul atrage, de obicei, peste 2,5 milioane de oameni în Fair Park, iar estimările asupra impactului său economic asupra Dallas depășesc 400 de milioane de dolari. Texas, totuși, a fost puternic lovit de virus, cu peste 200.000 de cazuri confirmate și peste 2.700 de decese la nivel național. Târgul de anul acesta este programat să se deschidă pe 25 septembrie.

„Cu inima grea trebuie să anunțăm că Târgul de Stat din Texas nu se va deschide pentru sezonul 2020”, au spus organizatorii într-un comunicat. „Abia așteptăm să vă urăm bun venit înapoi în 2021, în stil Texas, desigur, cu cel mai mare și cel mai bun, „Bună, oameni buni!””

Un eveniment care are loc în mijlocul târgului în timpul evenimentului – jocul anual de fotbal Oklahoma-Texas – nu va fi afectat de anulare, au spus ambele școli.

Persoanele mai tinere care conduc boom în cazurile de COVID-19

Persoanele sub 40 de ani reprezintă acum majoritatea cazurilor de COVID-19, potrivit unei analize USA TODAY a datelor din 17 state. Am descoperit că vârsta medie a unei persoane noi raportate că are coronavirus a scăzut semnificativ din martie. Deși națiunea înregistrează acum mai multe infecții în rândul tinerilor, vârstnicii suferă rezultate mai severe. Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, 8 din 10 decese legate de COVID-19 raportate în SUA au fost în rândul adulților cu vârsta de 65 de ani și mai mult. Tinerii ar putea răspândi virusul către americanii mai vulnerabili.

– Karina Zaiets și Ramon Padilla

Comercianții cu amănuntul către guvernatori: faceți măștile obligatorii în public peste tot

Asociația liderilor industriei de retail, care reprezintă Target, Lowe’s, Walgreens și alte lanțuri importante, a cerut guvernatorilor națiunii să solicite tuturor americanilor să poarte măști în public. Grupul, într-o scrisoare adresată Asociației Naționale a Guvernatorilor, a spus că mai puțin de jumătate dintre statele americane solicită purtarea măștii de față în public. Regulile inconsecvente între state și, în unele cazuri, în interiorul statelor, au derutat cumpărătorii și au provocat conflicte între clienți și lucrători care impun regulile, se spune în scrisoare.

„Comercianții cu amănuntul sunt alarmați de cazurile de ostilitate și violență pe care angajații din prima linie se confruntă cu o minoritate vocală de clienți”, a declarat președintele RILA, Brian Dodge.

EPA iubește Lysolul său, spune că este eficient împotriva coronavirusului

Se pare că vărsarea spray-ului dezinfectant Lysol în jurul casei dvs. ar putea fi de fapt o idee bună, dacă puteți găsi lucrurile. Agenția pentru Protecția Mediului din SUA a aprobat în mod oficial spray-ul dezinfectant Lysol și ceața de dezinfectare Lysol Max Cover ca fiind eficiente împotriva SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19.

„EPA se angajează să identifice noi instrumente și să furnizeze informații exacte și actualizate pentru a ajuta publicul american să se protejeze pe sine și pe familiile lor”, a spus administratorul EPA, Andrew Wheeler.

Lysol poate să nu fie nou, dar a zburat de pe rafturi de când pandemia a devenit un lucru. Dar chiar și producătorul de Lysol Reckitt Benckiser își dă seama că există limite: după ce președintele Trump în aprilie a sugerat celebrul injectarea dezinfectantului, compania a emis un comunicat de presă subliniind că „sub nicio formă produsele noastre dezinfectante nu trebuie administrate în corpul uman”.

Companiile din Maryland, New York se apropie de vaccinuri și medicamente împotriva COVID-19

Adăugați Novavax din Maryland pe lista biotehnologiilor care au câștigat plăți de la Operațiunea Warp Speed ​​a guvernului federal pentru a urmări vaccinuri și medicamente împotriva COVID-19. Novavax a pretins 1,6 miliarde de dolari pentru a-și urmări candidatul, NVX CoV2373. Programul își propune să accelereze dezvoltarea unui vaccin COVID-19 prin plăți pentru fabricarea mai multor vaccinuri posibile.

Acest lucru va avea ca rezultat probabil că milioane de doze de vaccinuri eșuate vor fi aruncate la gunoi, spune dr. Anthony Fauci. Dar va însemna și că, dacă unul sau mai multe vaccinuri se dovedesc sigure și eficiente, publicul va avea acces rapid la el. Novavax a spus că dacă testarea merge bine, speră să livreze 100 de milioane de doze încă de la sfârșitul anului 2020.

Regeneron Pharmaceuticals, cu sediul în statul New York, a declarat marți că a câștigat un contract federal de 450 de milioane de dolari pentru fabricarea și furnizarea REGN-COV2, cocktailul de anticorpi al companiei care ar putea începe să fie lansat „încă de la sfârșitul verii”.

– Karen Weintraub

Studiu: Majoritatea infecțiilor pot fi răspândite de persoane fără simptome

Majoritatea infecțiilor cu COVID-19 se pot răspândi prin „transmitere silențioasă” de către persoane care nu au simptome sau care nu le-au prezentat încă, sugerează un nou studiu. Acest lucru ar putea fi crucial pe măsură ce statele își redeschid economiile și școlile, lăsând izolarea persoanelor infectate drept protocolul principal care limitează transmiterea.

În absența restricțiilor la nivel de populație, izolarea persoanelor infectate este cheia pentru a reduce transmiterea. Acest lucru nu va funcționa dacă majoritatea infecțiilor sunt răspândite de oameni despre care nici măcar nu știm că sunt infectați.

„Am descoperit că majoritatea incidențelor pot fi atribuite transmiterii silențioase dintr-o combinație de stadiu presimptomatic și infecții asimptomatice”, studiul, publicat în „Proceedings of the National Academy of Sciences”. „În consecință, chiar dacă toate cazurile simptomatice sunt izolate, un focar vast se poate declanșa.

Miami-Dade închide restaurante, săli de sport, unele închirieri; spitalizările cresc

Primarul județului Miami-Dade, Carlos Gimenez, a semnat un ordin de urgență de închidere a restaurantelor (cu excepția serviciilor de livrare și de livrare), săli de bal, săli de banchet, săli de petrecere, săli de sport și centre de fitness și închirieri pe termen scurt. Gimenez, invocând o creștere a procentului de teste pozitive pentru COVID-19 și de spitalizări, a declarat că închiderea este efectivă miercuri.

„Vrem să ne asigurăm că spitalele noastre continuă să aibă personalul necesar pentru a salva vieți”, a spus primarul. Plajele, clădirile de birouri, magazinele de vânzare cu amănuntul și serviciile de îngrijire vor rămâne deschise „deocamdată”, a spus primarul.

Frauda nu pretinde nicio barieră pentru companiile care caută contracte federale COVID

Cumpărătorii federali s-au grăbit să scoată peste 16 miliarde de dolari în contracte de coronavirus, de la măști și echipamente medicale până la curățenie, producții video și chiar servicii de feriboturi. O investigație USA TODAY a 15 dintre cele mai mari și mai greu afectate state a constatat că sute de milioane de dolari în premii necompetitive au fost îndreptate către vânzători care au fost acuzați că au fraudat contribuabilii. Nimic din legea federală nu interzice acest lucru atâta timp cât ei sunt încă considerați „responsabili” și nu sunt suspendați sau interziși să facă afaceri cu guvernul.

Dar sub președintele Donald Trump, unde oficialii federali de contractare și-au văzut volumul de muncă crescut de aproape cinci ori, contribuabilii sunt „deosebit de vulnerabili, deoarece această administrație a diluat funcțiile de supraveghere”, Steven Schooner, care a servit ca oficial de carieră în biroul de politică de achiziții al administrației Clinton. a spus USA TODAY.

– Josh Salman și Nick Penzenstadler

Capitoliul de stat din California se închide după izbucnirea epidemiei

Un focar de coronavirus în Legislatura din California a întârziat pe termen nelimitat revenirea la muncă a Adunării de stat dintr-o vacanță de vară programată. Biroul Președintelui Adunării, Anthony Rendon, a confirmat că cinci persoane care lucrează în Adunare au fost testate pozitiv pentru coronavirus. Printre acestea se numără adunarea Autumn Burke, despre care se crede că a contractat virusul în timp ce se afla la etajul Adunării luna trecută.

Rendon a declarat luni că Adunarea va rămâne în pauză până la noi ordine. El a spus că decizia este de a proteja parlamentarii, personalul și publicul. Legislativul a fost închis timp de aproape două luni la începutul acestui an, în timpul pandemiei.

Mai multe despre coronavirus din USA TODAY

Acolo unde este necesară o mască facială: Mulți guvernatori instituie sau reînnoiesc ordine care cer oamenilor să poarte măști pentru față în public, pe măsură ce cazurile continuă să crească. Statul tău este pe listă? Vezi aici. maasalong-official.top

Coronavirus Watch: Avem câteva modalități de a rămâne informat. Înscrieți-vă aici pentru buletinul nostru informativ zilnic despre coronavirus și veniți împreună și împărtășiți cele mai recente informații despre coronavirus, cum să faceți față schimbărilor în stilul de viață și multe altele , alăturându-vă grupului nostru de Facebook .

Unde sunt statele la redeschidere? Unii iau măsuri preventive pentru a amâna faze ulterioare ale redeschiderii lor, în timp ce alții și-au anulat fazele pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Vezi lista.

Contribuție: The Associated Press

Contents