Θα μπορούσε να προκαλέσει η ισχιαλγία να προκαλέσει τον πόνο στους γλουτούς σας;

Θα μπορούσε να προκαλέσει η ισχιαλγία να προκαλέσει τον πόνο στους γλουτούς σας;

Ο πόνος στους γλουτούς ενός ατόμου μπορεί να είναι ανησυχητικός και άβολος. Εάν κάποιος έχει αυτό το είδος δυσφορίας, είναι σκόπιμο να βρεθεί η αιτία και η σωστή ιατρική περίθαλψη.

Αν και οι περισσότερες αιτίες του πόνου του γλουτού δεν οδηγούν σε σοβαρές επιπλοκές και μπορεί να απομακρυνθούν μόνοι τους, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να υπάρχει ένας υποκείμενος λόγος που χρειάζεται θεραπεία για να ανακουφίσει τα συμπτώματα.

Ενώ πολλές αιτίες του πόνου του γλουτού δεν αφορά, υπάρχουν περιπτώσεις που μια υποκείμενη κατάσταση μπορεί να σημαίνει ότι η ιατρική φροντίδα και η θεραπεία είναι σκόπιμη.

Γρήγορα γεγονότα για τον πόνο στους γλουτούς:

 • Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να αισθάνεται πόνο στους γλουτούς τους.
 • Οι γλουτοί μπορούν να είναι επιρρεπείς σε τραυματισμό και ασθένεια, οπότε ο πόνος του γλουτού είναι κοινός.
 • Μερικοί άνθρωποι αυτοδιάγνωσης του πόνου τους εάν η αιτία είναι προφανής, όπως πτώση ή τραυματισμός.

Κοινά αιτίες της Sciatica

Το Sciatica είναι μια κοινή αιτία πόνου στους γλουτούς. Η ισχιαλγία δεν είναι μια κατάσταση από μόνη της, αλλά μάλλον ένα σύμπτωμα διαφόρων καταστάσεων.

Το Sciatica μπορεί να συμβεί λόγω μιας συνθήκης που είναι γνωστή ως σύνδρομο Piriformis.

Το piriformis είναι ένας μυς που ξεκινά από την κάτω πλάτη ενός ατόμου και τρέχει μέχρι το μηρό του.

Όταν ένα άτομο τραυματίζει ή υπερβαίνει τον μυ, μπορεί να πιέσει το ισχιακό νεύρο. Το ισχιακό νεύρο τρέχει κάτω από την κάτω σπονδυλική στήλη μέχρι τους γλουτούς και το πίσω μέρος του μηρού.

Η πίεση του μυός στο ισχιακό νεύρο προκαλεί τον πόνο που είναι γνωστός ως ισχιαλγία.

Ο ισχιακός πόνος μπορεί να συνοδεύεται από μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα και μπορεί να επιδεινωθεί εάν κάποιος τρέχει, κάθεται ή πηγαίνει επάνω.

Ένας δίσκος Herniated μπορεί επίσης να προκαλέσει ισχιαλγία. Ομοίως, η ισχιαλγία εμφανίζεται όταν τμήματα της σπονδυλικής στήλης στενούν και αρχίζουν να πιέζουν το ισχιακό νεύρο.

Το Sciatica συμβαίνει συχνότερα στους ανθρώπους της δεκαετίας του ’40 και του ’50, καθώς η γήρανση καθιστά πιο πιθανό τις συνθήκες όπως το σύνδρομο piriformis.

Άλλες κοινές αιτίες του πόνου του γλουτού

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες του πόνου στους γλουτούς κάποιου είναι:

μώλωπες

Κάποιος υποφέρει από τραυματισμό που προκαλεί την καταστροφή των αιμοφόρων αγγείων και το αίμα να συγκεντρωθεί κάτω από το δέρμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένας μώλωπας εμφανίζεται ως μαύρο ή μπλε σημάδι.

Τραυματισμοί στους γλουτούς μπορεί να εμφανιστούν, για παράδειγμα, εάν ένα άτομο πέσει όταν ασχολείται με τον αθλητισμό ή αν γλιστρήσει ενώ περπατάει.

Αρχικά, μπορεί να υπάρχει ένα κομμάτι, οίδημα και τρυφερότητα που πρέπει να υποχωρήσει. Τελικά, η περιοχή θα θεραπευτεί και ο μώλωπας θα εξασθενίσει.

μυϊκή στέλεχος

Η μυϊκή καταπόνηση είναι μια άλλη κοινή αιτία του πόνου του γλουτού. Οι μύες στους γλουτούς είναι γνωστοί ως Gluteus maximus, gluteus medius και gluteus minimus. Εάν ένα άτομο υπερβαίνει ή τραβήξει αυτές τις μυϊκές ομάδες, μπορεί να συμβεί πόνος.

καθώς και ο πόνος, τα σημάδια ενός μυϊκού στελέχους μπορούν να περιλαμβάνουν:

 • Προσφορά
 • Σκηνότητα
 • Οίδημα
 • Δυσκολία μετακίνησης του μυός

Μπορεί να συμβεί ένα στέλεχος εάν ένα άτομο συμμετέχει στην άσκηση χωρίς να θερμαίνεται πρώτα ή λόγω ξαφνικής κίνησης, που μπορεί να τραβήξει το μυ.

Μπερσίτιδα

Μεταξύ των οστών, ένα άτομο έχει bursae. Αυτοί οι σάκοι γεμάτοι με υγρά βοηθούν στην προστασία και το μαξιλάρι των οστών. Ωστόσο, οι μπιφτέκι μπορούν να φλεγμονώσουν, οδηγώντας σε μια κατάσταση γνωστή ως μπιφίτιδα.

Οι περιοχές που επηρεάζονται συχνότερα από την θυλακίτιδα είναι τα γόνατα, οι γοφοί, οι ώμοι και οι αγκώνες. Ακόμα κι έτσι, μπορεί επίσης να εμφανιστεί φυτραίτη στους γλουτούς όταν ονομάζεται ισχαϊκή φυτική.

Τα συμπτώματα της ισχιακής θυλακίτιδας μπορεί να είναι:

 • Πόνος όταν κάθεται ή ξαπλωμένος
 • Πόνος στο πίσω μέρος του μηρού
 • Οίδημα και ερυθρότητα στην περιοχή

Μερικές φορές η φυτίτιδα στο ισχιακό μπιφτέκι εισέρχεται εάν ένα άτομο κάθεται σε σκληρή επιφάνεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ένας τραυματισμός στους γλουτούς μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση.

δίσκος δίσκου

δίσκους στη σπονδυλική στήλη ενός ατόμου μπορεί να γίνει κήλη εάν το εξωτερικό στρώμα των δακρύων του δίσκου, επιτρέποντας σε μέρος του εσωτερικού υλικού να γλιστρήσει έξω.

Όταν συμβεί αυτό, ο δίσκος πιέζει στα νωτιαία νεύρα, τα οποία μπορεί να είναι οδυνηρά και επίσης να προκαλέσουν μούδιασμα, μυρμήγκιασμα ή αδυναμία στην περιοχή.

Σε περίπτωση που εμφανιστεί ένας δίσκος στην οσφυϊκή σπονδυλική στήλη ή κάτω, ο πόνος μπορεί να ακτινοβολεί στους γλουτούς και κάτω από τα πόδια. Οι δίσκοι Hernied είναι πιο πιθανό να επηρεάσουν τους ηλικιωμένους, καθώς οι δίσκοι στη σπονδυλική στήλη γίνονται πιο αδύναμοι με την ηλικία.

Το τράβηγμα ή η ανύψωση βαρέων αντικειμένων και η ύπαρξη παχύσαρκων είναι επίσης παράγοντες κινδύνου.

Εκφυλιστική ασθένεια δίσκου

Σε ηλικιωμένους, οι δίσκοι στο πίσω μέρος μπορούν να γίνουν ασθενέστεροι και φθαρμένοι. Όπως συμβαίνει αυτό, το μαξιλάρι που παρέχουν οι δίσκοι καθίσταται λιγότερο αποτελεσματικοί και τα οστά της σπονδυλικής στήλης μπορούν να αρχίσουν να τρίβονται εναντίον του άλλου.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο στους γλουτούς και τους μηρούς, καθώς και μούδιασμα και μυρμήγκιασμα στα πόδια. Τα συμπτώματα μπορεί να επιδεινωθούν κατά τη συνεδρίαση, την κάμψη ή την ανύψωση.

pilonidal κύστη

Μια πικυτική κύστη μπορεί να βρεθεί στη σχισμή μεταξύ των γλουτών ενός ατόμου. Αυτές οι κύστεις διαφέρουν από άλλες κύστεις, καθώς περιέχουν μικροσκοπικά κομμάτια μαλλιών και δέρματος.

Μερικές φορές αυτές οι κύστεις εμφανίζονται εξαιτίας μιας τρίχας που έχει μεγαλώσει στο δέρμα.

Μια πύλη κύστη θα εμφανιστεί ως ένα κομμάτι και μπορεί να είναι αρκετά οδυνηρό.

Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν ερυθρότητα, πρήξιμο, αίμα και πύον από την κύστη ή μια άσχημη μυρωδιά.

Πινακιδικές κύστεις συχνά εμφανίζονται όταν ένα άτομο κάθεται για μεγάλες χρονικές περιόδους ή όταν υπάρχει μεγάλη τριβή στην περιοχή, για παράδειγμα, σε μεγάλες βόλτες με ποδήλατο.

Περιδικό απόστημα

Ένα περιεκτικό απόστημα, επίσης γνωστό ως περινιακό απόστημα, είναι μια κοιλότητα που σχηματίζεται σε αδένα κοντά στον πρωκτό. Προκαλείται από βακτηριακή λοίμωξη και γεμίζει με πύον.

Τα περιεκτικά αποστήματα είναι πιο συνηθισμένα στα μωρά, αν και εάν ένας ενήλικας έχει διάρροια, δυσκοιλιότητα ή προβλήματα με κινήσεις του εντέρου, τότε μπορεί να προκύψει ένα περιεκτικό απόστημα.

Είναι επίσης δυνατό για ένα απόστημα να σχηματιστεί όταν υπάρχει μια ανώμαλη σύνδεση μεταξύ του εσωτερικού του πρωκτού και του δέρματος, γνωστό ως συρίγγιο. Λόγω αυτού του ανοίγματος, τα βακτήρια μπορούν να παγιδευτούν και έτσι συμβαίνει το απόστημα.

Οι γιατροί μπορούν να συστήσουν χειρουργική επέμβαση για άτομα με αυτή την κατάσταση για να αφαιρέσουν το συρίγγιο.

Σαγιολιαία δυσλειτουργία της άρθρωσης

Η ιερομυωτική άρθρωση μπορεί να βρεθεί συνδέοντας το τριγωνικό οστό γνωστό ως το ιερό στο πυελικό οστό.

Εάν η ιερολική άρθρωση γίνει φλεγμονώδης, ένα άτομο μπορεί να βιώσει πόνο στην κάτω πλάτη, γλουτούς και άνω πόδια.

Το περπάτημα, η εκτέλεση και η επίτευξη του πόνου μπορούν να κάνουν τον πόνο χειρότερο και ένας γιατρός μπορεί να συστήσει φυσική θεραπεία για να βοηθήσει να διατηρήσει την κοινή ευέλικτη και να βελτιώσει τη δύναμή του.

Αρθρίτιδα

Η αρθρίτιδα είναι μια κοινή ασθένεια που μπορεί να επηρεάσει τις αρθρώσεις σε όλο το σώμα ενός ατόμου. Θεωρείται ότι περισσότεροι από 54 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ένα είδος αρθρίτιδας. Η αρθρίτιδα μπορεί να συμβεί λόγω της φθοράς των αρθρώσεων, καθώς ένα άτομο μεγαλώνει.

Ορισμένοι τύποι αρθρίτιδας εμφανίζονται επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα αρχίζει να επιτίθεται στις αρθρώσεις.

Η αρθρίτιδα προκαλεί την ενίσχυση των αρθρώσεων και μπορεί να είναι πολύ οδυνηρή. Εάν αυτό συμβαίνει στις αρθρώσεις του ισχίου, ο πόνος μπορεί να ακτινοβολήσει στους γλουτούς, αν και διατηρώντας την κινούμενη άρθρωση, τη φυσική θεραπεία και τη φαρμακευτική αγωγή μπορούν να βοηθήσουν και να βελτιώσουν την ευελιξία της άρθρωσης.

Αγγειακή νόσο

Ένα άτομο με αγγειακή νόσο μπορεί να παρουσιάσει πόνο στους γλουτούς λόγω των αιμοφόρων αγγείων που αποκλείονται και όχι αρκετό αίμα που φτάνει στα πόδια. Ο πόνος συμβαίνει συνήθως όταν περπατάει και σταματά αν το άτομο σταματήσει να κινείται.

Ένα άτομο μπορεί επίσης να βιώσει τριχόπτωση και αδυναμία στα κάτω πόδια όταν έχουν αγγειακή νόσο.

Είναι ο πόνος του γλουτού ένας λόγος να ανησυχείτε;

Η λήψη ραντεβού με γιατρό μπορεί να είναι χρήσιμη αν δεν υπάρχει προφανής αιτία για τον πόνο και δεν υποχωρεί, εντείνεται ή υπάρχουν και άλλα συμπτώματα.

Πρόσθετα συμπτώματα μπορούν να περιλαμβάνουν:

 • μούδιασμα ή αδυναμία στα πόδια
 • Δεν θεραπεύει
 • θερμοκρασία 104 ° F (40 ° C) ή πάνω από
 • δυσκολία στον έλεγχο των εντέρων ή της ουροδόχου κύστης που περιορίζει την κίνηση και μόνο συμβαίνει Όταν μετακινείτε

Διάγνωση και θεραπεία

Αν και δεν αφορά κανονικά, οι άνθρωποι θα πρέπει να παρακολουθούν τον πόνο και αν δεν εξαφανιστεί ή προκύπτουν πρόσθετα συμπτώματα, είναι α Καλή ιδέα να κλείσετε ραντεβού για να δείτε έναν γιατρό.

Οι γιατροί είναι οι καλύτεροι άνθρωποι που συνταγογραφούν θεραπεία μετά τη διερεύνηση της αιτίας του πόνου. Μπορούν να παραπέμψουν το άτομο σε ρευματολόγο, ορθοπεδικό ειδικό ή φυσιοθεραπευτή.

Η άλλη θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει:

 • Οι ενέσεις κορτικοστεροειδών για τη μείωση της φλεγμονής
 • Η χειρουργική αποκατάσταση ενός κατεστραμμένου δίσκου ή η αντικατάσταση μιας φθαρμένης άρθρωσης

Μπορεί να είναι ότι η ξεκούραση και η υπερβολική φαρμακευτική αγωγή είναι αρκετό για να βοηθήσουν ένα άτομο να διαχειριστεί τον πόνο του γλουτρίου.

Άλλες θεραπείες στο σπίτι περιλαμβάνουν την εφαρμογή πάγου ή θερμότητας στην περιοχή και τεντώνοντας απαλά τα πόδια, τους γλουτούς και τους γοφούς.

 • Πόνος στην πλάτη
 • Νευρολογία/νευροεπιστήμη από μελέτες που αξιολογούνται από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.